Bormúzeum

A különleges Bacchus-bormúzeumban elsősorban hazai borászatok borait. Recepciónk éjjel-nappal nyitva tart, ahol drink bár és kávézó várja a hozzánk látogatókat.

A múzeumról
Galéria

A keszthelyi Erzsébet királyné u. 18-as szám alatti ház pincéje a második világháború előtt egy borkereskedőé volt. Amikor 1992-ben a pincét megnyitották, akkor bukkantak rá a folyosó mellett azokra a hatalmas, üvegcsempe borítású, 62.000 literes betonból készült bortárolókra, melyeket kiállítóteremmé alakítottak. A csempéket a rajtuk található feliratok szerint egy svájci cég szállította, még 1911-ben. A „plafon” sarkában jól láthatóak még a bor betöltésére szolgáló nyílások is. Ideálisabb és stílszerűbb környezetet keresve sem lehet találni egy bormúzeum helyiségeinek céljára.

A régi pince egyik ágában került kialakításra a bormúzeum, mely büszkeségévé válna valamennyi helytörténeti gyűjteménynek. A bormúzeumban található, több mint 1000 tárgyból álló szőlőművelési és borkészítési eszközök gyűjteménye bepillantást nyújt az elmúlt századok életébe.

Szobafoglalás
en_US